Castratie

Volwassen reutjes dienen bij ons gecastreerd te zijn

Omdat alle honden in een roedel zitten bij Joekelz, dienen de reutjes gecastreerd te zijn. Komt uw hond als pup bij Joekelz, kijken we samen wanneer het moment van castratie is aangebroken. Zodra een reu hormonaal gedrag vertoont (voornamelijk rijgedrag) is castreren niet alleen voor de roedel rustiger, maar ook uw reu zal minder onrust ervaren.

Wij beseffen ons dat een ongecastreerde reu thuis voor geen enkel probleem hoeft te zorgen. Ook vinden wij een ongecastreerde reu niet meer of minder dominant. Het gedrag dat een ongecastreerde reu bij ons in de roedel vertoont is echter vaak anders dan thuis. Bijna altijd komt er overmatig rijgedrag voor, iets dat veel spanning in de roedel met zich meebrengt. Maar zelfs als de reu zelf geen hormonaal gedrag vertoont, reageren andere honden in de groep vaak anders op een ongecastreerde reu.

Loopse teefjes kunnen bij ons niet in de dagopvang

Net zoals de hormonale invloed op de roedel van ongecastreerde reuen, hebben loopse teefjes ook veel invloed. Om die reden kunnen wij geen loopse teefjes bij ons plaatsen in de dagopvang. Mocht uw jonge teefje onverhoopt de eerste loopsheid hebben bij ons gedurende een vakantieverblijf, hou er dan rekening mee dat zij niet in de roedel geplaatst kan worden tijdens de loopsheid.

Menu